Apitherapie producten

In onze winkel voeren wij een assortiment api-therapie produkten. Maar wat is dat en wat kan het voor iemand betekenen ?
Apitherapie is een wijze die middels voedingssupplementen het lichaam ondersteunt in herstel. Hierbij maakt men gebruik van producten die door bijen geproduceerd worden, zoals honing, bijenwas, stuifmeel, bijengif, koninginnegelei en propolis. Deze producten kunnen zowel toegepast worden ter voorkóming van klachten of ter genezing ervan. Api komt van het Latijnse Apis wat staat voor de honingbij.
PROPOLIS
Propolis is een soort balsem, ook wel kithars genoemd, die door de bijen wordt verzameld van knoppen van bomen en bladeren van verschillende planten. De bijen mengen de verzamelde hars met bestanddelen van stuifmeel en bijenwas en voegen er verschillende soorten buitengewoon werkzame enzymen en fermenten aan toe. De eigenschappen van Propolis kan men als volgt samenvatten; propolis is een natuurlijk antibioticum, heeft een anti-bacteriële werking, werkt ontstekingremmend, verbetert de bloedsomloop, verlaagt de bloeddruk, geeft meer weerstand.
KONINGINNEGELEI
Koninginnegelei, ook wel Royal Jelly genoemd, is een witachtige substantie die afgescheiden wordt door de klieren van werkbijen van een bepaalde leeftijd. De koninginnelarven krijgen deze hoogwaardige stof gedurende hun gehele ontwikkelingsperiode, tot zij gaan verpoppen. Koninginnegelei wordt aanbevolen bij/ voor;  tekorten in het lichaam van vitaminen en mineralen, zware geestelijke of lichamelijke inspanning, maag-, lever- en spijsverteringsstoringen, storingen in de luchtwegen, stress, slapeloosheid, depressies.
STUIFMEEL
Stuifmeel wordt verder aanbevolen bij: bloedsomloop- en doorbloedingsstoornissen, neerslachtigheid, leermoeilijkheden, groeistoornissen, menopauzeklachten, lusteloosheid, stress, angsten en depressies.
APIREVEN
Zalf werkzaam tegen artrose, artritis en reuma. Met de wetenschap dat reumatische aandoeningen bij imkers zelden voorkomen en dan nog in minder ernstige vormen, heeft men veel aandacht besteed aan de werking van bijengif tegen reuma.
Bijengif kan op verschillende manieren worden toegediend:
  • door bijensteken
  • door injecties
  • door toediening van bijengif op de bekende zenuwpunten die bij acupunctuur worden gebruikt
  • door locale behandeling en massage met zalven waarin bijengif is verwerkt.
In  het algemeen wordt aangenomen dat directe toediening van vers bijengif d.m.v. bijensteken de beste resultaten geeft.
Maar als het gif verwerkt is in een zalf, die ervoor zorgt dat het snel in het weefsel wordt opgenomen, geeft het vaak zeer goede resultaten tegen bijvoorbeeld artritis.
Apireven is geheel uit natuurproducten samengesteld en bevat middelen die de doorbloeding bevorderen.
Deze stoffen zoals kamfer en capsici zijn in plantaardige olie verwerkt.
Ze kunnen gemakkelijk de huid binnendringen, waardoor het ook in de zalf gemengde bijengif in het weefsel kan doordringen.